Publikuss

Das Auto: Ilyen nincs és mégis van!

2019. május 27. 14:58 - Publikus Team

Termékteszt

Amikor először beüt az az érzés, hogy egy új autóval lepjük meg a családot, ugye milyen felemelő érzés kerít magába? Ha használt járműről van szó, akkor irtózatos nagy szerencse kell ahhoz, hogy ez a hangulat egészen a használatáig kitartson! Máskülönben az esetek többségében számolj azzal, hogy a pozitív élmények hullámozni fognak, sőt elindulsz a csalódás meredek lejtőjén!

01_fonok_boss_make_money_termekteszt_publikuss.jpg

forrás: pixabay

Tovább
Szólj hozzá!

Sajttortát becsomagolták a joghurt és a pálpusztai közé

2019. április 27. 10:09 - Publikus Team

Termékteszt

A ’90-es években, amikor a Tesco megjelent Magyarországon, a hűtőszekrényeiben kínálta magát egy számomra ismeretlen édesség. Egyszer aztán bedobtam egyet a kosárba és kóstoláskor felmerült ez a kérdés: ez a valami eddig hol bujkált? Attól kezdve ebből az édes rúdból telhetetlenül minden nap muszáj volt bedobnom egyet!

01_sajttorta_exquisa_termekteszt.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

A Google a Robin Hoodot játssza visszafelé?

2018. szeptember 21. 07:00 - Publikus Team

Hogyan indítasz el egy lavinát a neten saját magad ellen

Marhára oda kell figyelni, hogy semmi felé márkanevet ne említsünk meg! Most viszont nem az ingyen reklámmal lenne gond, hanem azzal, hogy alapot adnánk arra, hogy Rád szálljon a Google! Más csatornák viszont ha elkezdenek hatni és pl. a hazánkba óriási marketing kampánnyal berobbanó fekete keksz netes rajongója leszel, akkor akár a 22-es csapdájába is kerülhetsz:

01_publikuss_google_adwords_adsense_ppc_reklam_marketing.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

10 tanács, hogy ne maradjon Tátva a szád az autószerelőtől!

2017. október 05. 06:30 - Publikus Team

Durva drámába torkollott a vígjátékba illő szerelés

Akinek van autója, az tudja, hogy mekkora fejtörést okoz, ha elromlik rajta valami vagy épp nem tudja használni, mert persze akkor lenne rá a legnagyobb szükség. Ekkor elkezdünk kapkodni, hogy mielőbb visszakerüljön a használatba és persze a párodtól is kaphatod az ívet, hogy mekkora lúzer vagy, hogy még mindig nincs kész az autó. A ház ura ilyen nyomás alatt már minden megoldásba belemegy, hogy az otthoni háborús helyzet egy elfogadhatóbb tűzszünettel végződjön. Azzal viszont számolj, hogy akire rábízod az autódat, az nem minden esetben lesz a Te oldaladon, mert ő lehet, hogy a két lábon járó pénztárcát és a kétségbeesést látja rajtad. Ha így állítasz be egy autószerelőhöz, akkor előfordulhat, hogy nem csak a mellényzsebből, hanem a farzsebedből is hozzá kell toldani az előre kialkudott összeghez. A jól menő autószerelő sok esetben nem szakember, hanem pszichológus! A hülyeséget is úgy el tudja Veled hitetni, hogy kellemetlenül érezd magad és még Te fogsz bocsánatot kérni!

01_autoszerelo_baleseti_bejelento.jpg

Tovább
21 komment

Kedves Szülők! Az iskola büfé ZÁRVA tart vagy kinyit?!

2017. augusztus 29. 06:00 - Publikus Team

A szupermarketben a pultról, a suliban a pult alól sem kapsz rántott húsos szendvicset?

Nyitva lesz vagy nem, egy normális szendvicset vagy egy üdítőt tudsz majd venni vagy nem? Na, azt majd megtudod utólag, mert most tippelni sem lehet! Az iskolai büfékről szóló 1. részben (katt rá) is támogattam az Emberi Erőforrások Minisztériumának a gyerekek egészséges táplálkozásra irányuló törekvését. A cikkből kiderült, hogy melyik részét, viszont véleményem szerint nagyon sokat kellene még az ügyön dolgozni, hogy megvalósuljon a jövőbeli egészségtudatos cél és közben rengeteg büfés kisvállalkozás ne menjen tönkre. Őrületes volt olvasni, hogy mennyi reakció érkezett az olvasóktól. Ezúttal is köszönöm, hogy foglalkoztatok a témával, ha egy picit visszafogottabb kommentek érkeztek volna, az adott minisztériumban tovább olvashatták volna a több oldalnyi hozzászólást. Közben szétnéztem, hogy mi lehet Publikuss az egészséges büfék „mintabüféjének” háza táján. A mese vége elképesztő lett, ültem magamban, néztem ki a fejemből és csak egy mondat forgott a fejemben: Ilyen nincs és mégis van?!

01_iskola_bufe.jpg
(forrás: kistk.hu)

Tovább
Szólj hozzá!

A diákok már rég bemutattak a büfés néninek

2017. augusztus 21. 15:08 - Publikus Team

Tiltakozásul nem az iskola büfében, hanem a közeli boltban vásároltak

Még párat alszunk és eljön a szeptemberi iskolakezdés! A legújabb tolltarót és a szaggatott farmert kisírta magának már a gyerek? Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Fiatal Családosok Klubjának Egyesületétől egy kampányt lehetett hallani, hogy az iskolai büféket egészséges kínálatra kötelezik. Publikuss Lenke néninek, a 12 osztályos iskola büfésének is első hallásra szimpatikus volt ezen törekvés, mindaddig, míg elgondolkodott, hogy mi is a szörnyű valóság. Egy este leült, átgondolta és azóta mély depresszióban várja az iskolakezdést. Nézzük meg, hogy valójában miért?

01_tanevnyito.jpg
(forrás: Nemzeti tanévnyitó, fotó: Huszti István)

Tovább
31 komment

Rejtélyesek a parkolási büntetések?

2017. augusztus 02. 13:34 - Publikus Team

Képzeld el, hogy a boltok polcai üresek! Kiderül, hogy miért…

Az elmúlt hetekben felreppent egy hír, miszerint aggályos a közterület felügyeletek azon eljárása, hogy kamera felvételek alapján osztogatnak 50e Ft-os csekkeket. A főpolgármester feleségét is megbüntették, így értelemszerűen gyorsabbnak tűnt ennek intézési technikája, mint egyéb esetekben. Mi lenne, ha ilyen flottul működnének ezek a dolgok? Napokban viszont mégis módot találtak a budapesti kereszteződésekben, a közterület felügyelőket raktak ki a napra, hogy szabályszerűbben szedjék be a megfelelő bevételt. Úgy tűnik, hogy ez egy jövedelmező befektetés lehet, mivel az ott tartózkodó felügyelők bérét is kitermeli? Publikuss, hogy mi lehet igazán annak a célja, hogy megtiltanak pl. egy jobbra kanyarodást és rögtön csekkel jutalmaznak még véletlen hibázókat is egy olyan kereszteződésben, ahol igazán nem futok bele mostanában torlódásba és a tiltó tábla bevezetése előtt sem tűnt fel dugó. Nézzünk meg egy hasonló esetet, amit a saját bőrömön érzékeltem, ahogy a hatóság úthenger szerű gépezete végig ment rajtam.

p01_mikulas_csomag.JPG

Tovább
Szólj hozzá!

Autóbérlési malőr Szicílián

2017. június 16. 06:00 - Publikus Team

Hogyan kell visszajönni egy abszolút vesztesnek tűnő helyzetből

Szicília kinek ne lenne egy álom úticél? Nekem is így volt a párommal, hónapokon keresztül álmodoztunk róla, menthetetlenül Catania felé repített a gépünk a GPS szerint 850km/h-val. Előre mindent elintéztünk, csak az utazás örömének kellett élnünk.

A repülőtéren odaballagtunk az autóbérlő céghez, szerencsére nem várakozott előttünk senki, a személyzet nagyon kedvesen útbaigazított, igazán csak egy papírt kellett aláírni, ami nem volt tele apróbetűs résszel. Ennek cserébe adtak egy slusszkulcsot és már indítottuk is a lenyitható tetős Fiat 500-at, amit kinéztünk a weboldalon.

Ismét elő a GPS, rögtön megtaláltuk a szállásunk címét, ami egy településhez tartozó falurész kis zsákutcájában bújt meg. Egy óra alatt oda is értünk egy kellemes autókázással, amit még fokozott a hajunkat fodrozó tengeri fuvallat. A szállás elfoglalása szuperül ment, már vártak ránk, annak ellenére, hogy késő este értünk oda. Nem volt más hátra, csak hogy egy nagyot aludjunk, mert reggel terv szerint nekiindulunk a látnivalókat kipipálni.

sz01.JPG

Tovább
5 komment